Gatekunst, fra tægging til realisme

Soundtrack : bare egil band - tægging

Vi finner gatekunst i alle byer, i stort sett alle deler av verden.
Noe av det er tægging, noe grafiti,  med spray og sjablonger, så har vi de som rett og slett forbløffer med store kunstverk med både kritt og maling.

Jeg har alltid vært fascinert av denne gatekunsten i alle dens former, selv om det er mange vakre bygninger som skulle fått være i fred fra kunstnerne.

Så her er noen bilder av det jeg defierer som vakker gatekunst. 

Og de fleste har vel sett denne kunstneren og hans tredimensjonale gatekunst :) 

Jeg synes ikke tægging er kunst. Å skrive "kuk og fitte skal sammen sitte" på en vegg er ikke kult.
Det er bare barnslig i mine øyne, småpøbleri.
Grafiti derimot, det er så absolutt definerbart som kunst! Det er utrolig hva en kan skape med et par spraybokser og en vegg eller et lerret.

 

Hva synes du om gatekunst?
Fortjener mennesker straff for å lage gatekunst på bygninger?

 

 

7 kommentarer

Julie Wilhelmine

10.nov.2010 kl.12:03

Synes grafitti kan være nydelig kunst - i kontrollerte former. Det skulle vært mer "opplegg" for dette. Kanskje en "tagge-organisasjon" eller whatever hvor taggere samles og folk/myndigheter stiller vegger til disposisjon. Noen bygg bør definitivt ikke bli tagget på, men det i kontrollerte former kunne virkelig mange bygninger bli vakkrere etter min mennig :)

icedexta

11.nov.2010 kl.00:58

Jeg er enig med deg jeg, Julie. Og lurer på om det har blitt mindre gatekunst om det har vært en plass der de kunne fått holdt på lovlig? Det er sikkert mye av spenningen som gjør at de nettopp tægger ned bygninger kan jeg se for meg. Men bare det å få bort tæggere og få fram dyktige gatekunstnere er jo en kjempefin ting! Ser for meg det finnes steder de kan være, men at det sikkert ikke er så veldig stor interesse for det.

Det er sikkert vanskelig å få gravd opp pengene for å holde en slik plass og, staten vil nok ikke støtte slike prosjekter ser jeg for meg.

Beathe

11.nov.2010 kl.21:35

sv: Tusen takk =)

PIXIE

11.nov.2010 kl.22:57

sv: ja, det trodde jeg og, men hver gang jeg spør noen så sier de "hvem er det?" eller "hva slags musikk er det'a?" og ser dumt på meg.. nå må vi ikke glemme at jeg bor i en liten by, hvor alle er så trangsynte så fy, da! :b

~Nilenna~

19.nov.2010 kl.01:20

Jeg elsket det øverste bilde, lille ballerinaen. ^^ Og jeg liker gatekunst. Det lyser litt opp en ellers grå hverdag. ^^

Stilig med de nederste bildene også, hvor det ser ut som du stirrer langt ned osv :)

Wendys

30.nov.2010 kl.11:33

Den tredimensjonale grafittikunsten er så syyykt kul! Blir så imponert og fascinert at jeg satt lenge å så på dem. Wow, wow, wow!

icedexta

30.nov.2010 kl.18:28

Ble superfacinert selv:) Det gjør inntrykk:)

Skriv en ny kommentar

icedexta

icedexta

24, Steinkjer

Jeg lever og ånder for kunst og musikk. Utdanning i klassisk figurativ kunst. Tattoo-lærling. Spiller hovedsaklig klassisk piano, prøver å lære meg gitar. Elsker det alternative og menneskesinnet. Startet blogg fordi jeg liker å skrive, enkelt og greit.

Norske blogger bloglovin PSDDude Photoshop Tutorials

Kategorier

Arkiv

hits