Mitt nyeste portrett: Clifford Lee Burton

Dette er da mitt nyeste portrett, tegnet med blyant. Format: a3.
Jeg har gledet meg i et par år på å lage dette portrettet, så jeg ble relativt fort ferdig. Jeg kunne ikke legge det fra meg!Beklager dårlig kvalitet på fotoet.. :/For dere som ikke vet hvem Cliff Burton er:
Han var tidligere bassist i Metallica, mitt favorittband.

Cliff Burton var mest kjent for sin ville spillestil og sine dristige soloer. Hans originalitet høres spesielt i låten «Orion» på albumet Master of Puppets, og også i låten «(Anesthesia) Pulling Teeth», der det er kun bass i halve sangen. Han hadde en enorm innsikt i musikkteori og sammen med hans enestående bassteknikk var dette en av grunnpilarene i Metallica.

Burton omkom i en tragisk bussulykke i Sverige under deres Damage Inc. turné i 1986, kun 24 år gammel.
Bandet hadde klaget på at det var så ukomfortabelt å sove på bussen deres og en kveld den 26. september spilte Kirk Hammett og Burton kort om hvem som kunne velge seng først. Burton fikk et sparess og vant, dermed valgte han seg Kirk sin seng. Cliff sov gjennom hele natten, og rundt kl 7 om morgenen neste dag hevdet bussjåføren at han kjørte over et lag med rim på veien. Han mistet kontroll over bussen, kjørte av veien (E4, 2 mil nord for Ljungby),og tippet over på gresset. Burton ble slengt ut av vinduet og fikk hele bussen over seg som knuste han til døde.

James Hetfield fortalte senere at han hadde trodd bussen kræsjet fordi sjåføren var full, og hevdet det hadde luktet alkohol av ånden hans. Hetfield fortalte også hvordan han senere hadde gått nedover og sett etter is på veien etter ulykken, men hadde ikke funnet noe. En lokal fotograf ved navn Lennart Wennberg, som møtte opp på ulykkesstedet dagen etter, svarte senere i et intervju om sannsynligheten med isen på veien, at det var "utelukket" og at veien hadde vært tørr og temperaturen rundt 2 grader celsius. Dette ble bekreftet av politiet som heller ikke fant noe is.
Ljungbys etterforsker Arne Pettersson fortalte i en lokal avis om hvordan bilsporene på ulykkesstedet etter bussen liknet på sporene etter sjåfører som sovner bak rattet. Likevel hevdet bussjåføren at han hadde sovet ut før turen og var helt uthvilt. Dette ble bekreftet av bussjåføren til den andre turnébussen. Det ble sluttfestet at sjåføren ikke var skylden for ulykken og ingen rettssak ble ført mot han.

Cliff Burton ble kremert og asken hans spredd over området på Maxwell Ranch. I begravelsen hans ble sangen "Orion" spilt.

Metallica lagde en sang kalt «To Live Is To Die» hvor de brukte alle av Burtons ubrukte riff samt et dikt han hadde skrevet. Diktet ble lest opp av James Hetfield på slutten av låten og lyder som følger:

«When a man lies, he murders some part of the world
These are the pale deaths, which men miscall their lives
All of this, I cannot bear, to witness any longer
Cannot the kingdom of salvation, take me home?»

Den siste setningen «Cannot the kingdom of salvation, take me home?» står skrevet på Burtons minnestein i Ljungby som ble satt opp i 2006.
10 desember, dagen før bursdagen min, skal jeg få tattovert på en memorial for Cliff og en hyllest til metallica på armleddet mitt. Designet har jeg lagd selv, bilder av det ferdige resultatet kommer nok etter hvert.

 
Her er bildet jeg brukte for å lage portrettet.

 

14 kommentarer

pixieyeah

29.nov.2010 kl.18:55

nå ble jeg plutselig ikke så stolt over mine tegninger, lenger x)

kjempe fin tegning!

Kunstner Catzy Munster

29.nov.2010 kl.19:12

totalt awesome, kjempefin! Cliff var et stort talent, synd han ble borte, og i såpass tidlig alder.. :(

~Nilenna~

29.nov.2010 kl.19:27

Du er flink! Det ble fint :D

Whiro

29.nov.2010 kl.20:04

Damn girl! You got some serious skills! Kanskje du kan tatovere på meg en vakker dag? :DDD

Anne Maja Ekaas

29.nov.2010 kl.20:16

Herregud ! Du var skikkelig flink ! :D Du har fått deg en ny fast leser!

icedexta

29.nov.2010 kl.21:03

pixieyeah: Selvfølgelig skal du være stolt over tegningene dine! De er kjempefine, og om du ikke lager det for deg selv og driter i hva andre mener; er det ikke lenger din kunst. Stå på, jeg har tro på deg:) Å gi opp er alt for lett:)

icedexta

29.nov.2010 kl.21:05

Catzy Munster - kunstner og filmfanatiker: Tusen takk for det! Det er helt forferdelig han gikk bort så tidlig. For et talent!

icedexta

29.nov.2010 kl.21:10

nilennalv: Tusen takk:)

icedexta

29.nov.2010 kl.21:12

Whiro: Da må du nok vente i noen år, hehehe. Har ikke begynt å tattovert riktig enda:)

icedexta

29.nov.2010 kl.21:13

Anne Maja Ekaas: Tusen takk, så koslig å høre:D

Wendys

30.nov.2010 kl.11:20

Wow, imponerende! Utrolig detaljert og flott utført! :)

Midnight

30.nov.2010 kl.16:02

jeg føyer meg i rekken her... det er helt utrolig. DU tegner slik at bildet får en følelse i seg. Du tegner slik at jeg får lyst til å ha noe som er tegnet av deg på veggen..

wow.

icedexta

30.nov.2010 kl.18:19

wendys: Tusen takk:)

icedexta

30.nov.2010 kl.18:21

Midnight: Takk, det betyr veldig mye for meg å høre dette! Og om du vil ha noe av det jeg lager på veggen din er det bare å bestille. Jeg tar på meg oppdrag støtt og stadig:)

Skriv en ny kommentar

icedexta

icedexta

24, Steinkjer

Jeg lever og ånder for kunst og musikk. Utdanning i klassisk figurativ kunst. Tattoo-lærling. Spiller hovedsaklig klassisk piano, prøver å lære meg gitar. Elsker det alternative og menneskesinnet. Startet blogg fordi jeg liker å skrive, enkelt og greit.

Norske blogger bloglovin PSDDude Photoshop Tutorials

Kategorier

Arkiv

hits