Metallica/Big 4 Gøteborg. En drøm gått i oppfyllelse!

Da er jeg kommet hjem fra Gøteborg og noen fine dager i Oslo!
Vi lå i ei leilighet på Aker brygge, og drakk litt fisefin alkohol på byen kvelden før den store dagen.
Aldri sett så mange "lettkledde", overdolla kvinnfolk i hele mitt liv. Det var såvidt de hadde klær.
Dem om det.

Jeg tok tog og fly til Oslo og møtte resten av gjengen (2 kompiser og kjæresten min), og leiebil til Gøteborg.
Det tok lenger tid enn først antatt å kjøre dit, så vi gikk glipp av Anthrax-konserten. Kjipt! Men vi har sett dem før i det minste (Første Big 4 opptreden i Warsawa, 2010).
Da jeg entret Ullevi arena, ble jeg helt målløs. For en svææær og fin arena!! Enorm!
Vi hadde alle sitteplasser oppover Arenaen, og de var såklart spredt. Så vi satt langt fra hverandre.
Jeg ble såklart sittende langt bak, skvisa mellom ei rundkanta dame og en gubbe med skikkelig hårete manboobs.
Han var såklart uten skjorte siden sola steiket. Sexy!:)

Megadeth - konserten starter i det vi finner frem til plassene våre. Nå er ikke jeg en storfan av Megadeth, men de har da en håndfull låter det går an å høre på. Er ikke akkurat så glad i stemmen til Dave Mustain.. Dave Mustain generelt i grunn. Og desverre fikk de rævva lyd.

Slayer braker så løs med intet annet enn Disciple, og publikum som er så heldige å ha ståplasser, tar mildt sagt av.
Det var faktisk det kuleste med å sitte så langt bak. Å se all den enorme energien fra en folkemengde på flerfoldig titusener av mennesker bre seg fra scenen og bakover.Lydnivået på brølene. Heftig! Synes vokalisten ga fra seg et skuffende hyl på begynnelsen av Angel of death, den egentlig mektige introen var også litt skuffende og flat. Høydepunktet ble alikevel de to sangene. For et rush!

Så er det rett før Metallica entrer scenen. Folket rundt meg har ikke tatt av i det heletatt under konsertene, med unntak for en veldig ung gutt som antageligvis gjør pappan sin skikkelig stolt. Han var trashmetalfan, han! Kunne alle låtene og tok helt av! Det varmet hjertet mitt:)

Jeg bestemmer meg for å finne meg en plass å stå på nærmere scenen, og jeg var ikke alene om den tanken.
Jeg kravlet meg opp til en knall plass med et gelender. Det var en del som satt bak meg, men jeg var så fokusert på plassen og scenen at jeg ikke enset dem. De så tydeligvis meg veldig godt, og scenen veldig lite. For etter en stund kommer det en SINNA engelsktalende, langhåra og svær herremann og grep tak i overarma mi.

-  GET THE FUCK AWAY FROM HERE YOU FUCKING BITCH, YOU'RE BLOCKING THE WHOLE FUCKING WIEW, YOU'RE RUINING IT FOR EVERYONE!

Med hjertet i halsen går jeg ned igjen og fortsetter ferden. Jeg var sikker på han skulle til å kaste meg over rekkverket der et par sekund. En røyk var på sin plass.
Heldigvis gikk jeg rett på den ene kompisen vår, som hadde funnet to ledige plasser midt på den ene siden av arenaen. Så vi fikk en fin plassering alikevel:)

Så kommer det vi alle har ventet på, gledet oss mest til.
The extasy of gold spilles fra høyalerne. Metallica entrer scenen og åpner med Hit the lights. Hele arenaen som nå er fylt opp tar helt av.
Setlista deres er ca den beste lista noensinne denne kvelden. Det konkluderte til og med de to mer erfarne metallifans'a jeg reiste med. Kjæresten min har vært på 14 metallicakonserter. Den andre på 13. Jeg på 3.
De hadde ikke med Nothing else matters, hurra! De spilte blandt annet Damage, inc, Blackened, Shortest straw, Sanitarium og Creeping death.
De fremførte også Am i evil, alle banda på en scene samtidig. Awesome!
MEN.. Det beste av alt på denne turen.. Vi fikk Call of Ktulu live.
Min favorittlåt av Metallica, som ca aldri blir spilt live. Jeg har drømt om dette i mange år! Så skjedde det!
Jeg holdt på å gå ned for telling. Jeg skrev i mitt forrige innlegg at om jeg fikk oppleve denne låta live kom jeg til å implodere. Det  var faen ikke langt unna. Kjæresten min gråt. Og jeg står på en helt annen plass på arenaen med klump i halsen og henda i fjeset og så omtent ut som et Skrik - bilde. Lamslått av lykke.

Vi kjører hjemover, smiler så mye at vi holder på å revne. Kommer tilbake til Oslo i 7 - tiden om morgenen, og sovner momentant. For en fantastisk tur.
Dette er det kuleste jeg har vært med på!!

Aner ikke hvor mange mennesker det var på arenaen, men jeg kan gjette meg til minst 50 000.

 

Var du der/ så du livesendingen på nrk3?
Har du sett noen av dem live før?
Hva er din favorittlåt av Metallica?

 

 

12 kommentarer

camillatskanoy

05.jul.2011 kl.17:38

jeg hører ikke på metallica :p

KarimaWerness.blogg.no

05.jul.2011 kl.17:38

sjalu:D

heheh, ja velkommen her er det lettkledde kvinner skilt skulle det vært:D

icedexta

05.jul.2011 kl.17:43

KarimaWærnes.blogg.no: Du skulle sett mannfolka. De sto der og siklet, med ekkel sleik og dress. Hehehe:)

KarimaWerness.blogg.no

05.jul.2011 kl.18:56

æsj:S mannfolk kan være noen ekle dyr de oxo ja:D

Birgitte

05.jul.2011 kl.20:38

Jeg satt hjemme i sofaen og så på NRK, jeg. Dritt sjalu på alle som ar på konserten....

10.jul.2011 kl.16:24

Hei hei!!!! Ser vi var på samma konsert i Göteborg gitt, å j er helt enig me dæ, d var en helt utruli opplevelse :) !!!! Ullevi var et helt fantastisk stælle å oppleva dætta på. Hadde ståplass i golden cirkle å stog såm nommer tre fra scenekanten helt fra starten ta :) stog der helt tel Slayer var færdi me å spella å hadde væl tapa mæ hværtfall 2 kg bære ta svette :P Nårr Metallica bjynte måtte j desverre trække mæ litt bakåver pga en idiot såm på liv å død skulle fræmst å skydde inga midler....så han satte ærmbågan i ribbeina mine så dåde pust & konsentrasjon førsvant, å da var d ingen førnøyelse å stå fræmst :P Ødela litt ta konsert opplevelsen, mæn j var da der blandt alle dom ca 56000 andre telskuera :) D var jomfrukonserten førr min del me Anthrax, mæn hadde sett Megadeth & Slayer en gang å Metallica to ganger før :)

PS : Digger utseende tel bloggen din :) j er en komplett idiot nårr d gjelder data, så j blir like imponert hvær gang j ser dæsse lækkert utførte sidene :)

10.jul.2011 kl.16:43

Førrje kommentar var førresten fra mæ :)

icedexta

18.jul.2011 kl.18:11

Anonym: Shit, heldig du! :D Har ei venninde som stod helt fremst. Lucky bastards:)

Og takk så mye, har ikke peil på bloggdesign for fem flate øre, haha:)

Chalten

16.aug.2011 kl.13:15

Hurra for Metallica :)

icedexta

16.aug.2011 kl.18:27

Chalten: Metallica for alltid! :D

Henning *silencio*

17.aug.2011 kl.02:34

så konsertertene på tv.. det var gøy å se.. dessverre synes jeg ikke all lyd kom godt frem på tv.. savner alt noe når det kommer til vokalister på LiVe Konserter på tv.. dessverre..

men det var nydelig å høre at du var der sku så gjærne vært der med deg..:) det hadde vært enormt å være der. *både alene å me deg og mange andre *

den muligheten hadde jeg ikke.. men Jeg UNNER deg dette :)

icedexta

17.aug.2011 kl.10:52

Henning *silencio*: Ja, jeg så tv opptaket da jeg kom hjem igjen. Det var ikke akkurat det samme for å si det mildt! De fikk ikke optimal lyd på selve konserten heller. Du skulle vært der!:) Og takk:)

Skriv en ny kommentar

icedexta

icedexta

24, Steinkjer

Jeg lever og ånder for kunst og musikk. Utdanning i klassisk figurativ kunst. Tattoo-lærling. Spiller hovedsaklig klassisk piano, prøver å lære meg gitar. Elsker det alternative og menneskesinnet. Startet blogg fordi jeg liker å skrive, enkelt og greit.

Norske blogger bloglovin PSDDude Photoshop Tutorials

Kategorier

Arkiv

hits