Mareritt og dødsskrik

Det er litt av en reise, det å være i sitt eget drømmeland. 
Alt det en får opplevd, uten å egentlig oppleve det. Å fly. Å puste under vann. Å være på de vakreste stedene en aldri virkelig vil få oppleve. Alle menneskene en møter. Rare snakkende dyr og monstre. Alt det herlig absurde som er så på kanten at en bare ligger og ler når en våkner.

Jeg drømmer mye og intenst hver natt, og somregel er det veldig fint og morsomt. Det er ikke alltid jeg deler alt av drømmer - fordi jeg allerede har
blitt kalt et sykt, sykt menneske igjennom de få jeg allerede har delt. (sykt, men morsomt stort sett) Det er ikke det jeg vil folk skal tenke når de tenker
på meg. Derfor skriver jeg i en drømmedagbok.
Jeg bare ser for meg hva mine evt barn og barnebarn vil tenke om de får tak i disse bøkene når jeg evt blir gammel og tatoveringene mine er skikkelig
skrukkete og ugjenkjennelige.
"Bestemor er et sykt, sykt menneske."

 Men andre ganger er det ikke like koslig å være en stordrømmer. For en får ofte mareritt og. 
I det siste har jeg våknet opp hylende. Jeg våkner av mine egne dødsskrik. For jeg får så stygge mareritt at jeg faktisk tror jeg kommer til å dø.
Dødsangst er ingen god følelse. Og en ligger med paranoia lenge etter en våkner - gjennombløt i svette og tårer.
Noen ganger våkner jeg fordi jeg ikke får puste.
Jeg er inne i en sånn periode nå. Der jeg drømmer at en svart karakter uten ansikt og uten lyd tar tak i meg, hjemsøker meg i min egen leilighet.
Jeg føler han skal drepe meg, og jeg blir lammet eller får en sterk følelse av rus sånn at jeg ikke kan stikke av. Så ender det med at jeg hyler og våkner av det.
Og sovner jeg rett etter så havner jeg rett tilbake i marerittet.
Hvorfor er det sånn?
Jeg tror vi har gjentagende mareritt fordi vi fortrenger noe vi ikke bør fortrenge. Bør ta opp noe som ligger inni oss selv og hjemsøker oss, som vi helst ikke vil
tenke på. Minner og tanker en vil ta livet av, men som en ikke klarer å gjøre noe med selv. Angsten i livet vårt, som ikke nødvendigvis trenger å være om noe,
den bare er der - som den mørke skyggen bak deg som bare vil riste i deg. Du kan ikke flykte..
Å ta masse medisiner hjelper nok heller ikke. Men jeg må ha de medisinene.

Hva tror du? 
Har du plagdes mye med mareritt? 

14 kommentarer

Karoline R. Sveen

12.02.2013 kl.10:59

Jeg er enig med deg i at det ofte er på grunn av fortrenging vi har marerit.

At du drømmer om en sort skikkelse uten ansikt tyder på at det er noe ukjent som skremmer deg. Anfst er ofte akkurat det; noe ukjent og skremmende.

I det siste har jeg drømt om å bli jaget, ofte av politiet, men også av folk som.vil drepe meg, bpde mafia og monstre. Jeg tror det betyr at jeg flykter fra noe, og jeg tror nok jeg vet hva der kan gjelde.

Å skrive drømmedagbok kan hjelpe til med å se en sammenheng, selv om man ikke skjønner den med en gang.

Catzy Munster

12.02.2013 kl.11:39

Har ofte intense drømmer og de føles så virkelige, problemet er bare at jeg alltid dør. Jeg har "dødd" sikkert flere hundre ganger nå på alle slags (u)tenkelige måter, og ender med at jeg våkner med et digert gisp etter luft. Også har jeg ofte "falsk oppvåkning" - drømmer at jeg våkner, står opp også skjer det noe helt absurd eller noe som gir en veldig høy lyd (i drømmen ihvertfall - dette føles så virkelig) men plutselig er jeg fortsatt i senga og har akkurat våknet. Irriterenes egentlig.

Live - Let go

12.02.2013 kl.12:01

dreammoods.com kan kanskje gi noen svar? :) Hvis du søker etter "rette" nøkkelord.

WhenDarknessFalls

12.02.2013 kl.12:26

Merkelig at du nevner mareritt og mye drømming... Jeg drømmer også veldig mye, men jeg har som regel bare mareritt eller dårlige drømmer. Marerittene du beskriver minner meg litt om mine mareritt... Det er noe, eller noen, i drømmene mine som prøver å drepe meg. Jeg vet ikke hva det er, men det er et eller annet som hjemsøker drømmene mine. Skikkelsen jeg drømmer om kan kanskje minne litt om Freddy Krueger fra Nightmare On Elm Street i måten den oppfører seg på.

I tillegg vet den hva jeg frykter mest, og jeg drømmer om ting jeg virkelig frykter.

Mira

12.02.2013 kl.12:59

Jeg har tenkt mye over dette pga at jeg drømmer veldig mye rart og det meste av det er vonde stygge drømmer, og ja jeg kan legge meg å sovne igjen å gå rett inn i den samme drømmen. Nå vet jeg at vi drømmer slik under REM søvnen, den er dyp og at den varer en liten stund når vi sover for så å vende tilbake ca hvert 90 minutt. Derfor kan det føles som om man har drømt hele natten,og hvis man husker slike voldsomme drømmer er det fordi man våkner i REM søvnen, ikke rart man kan hyle og skrike da for egentlig er man i dyp søvn. Derfor sier mange de ikke drømmer eller ikke husker, fordi søvnmønsteret er mer normalt, de går over i de lettere stadier før de våkner. Man kan drømme i de andre stadiene også men de dypeste og mest voldsomme drømmene er i REM stadiet. Er sikker på at hjernen blander og mikser masse rart i den tilsanden.

Sigrid

12.02.2013 kl.15:25

Jeg tror at drømmer skyldes av det føler. Som når jeg var dypt deprimert hadde jeg mye mareritt, nå er det mye roligere, i det minste mer koselig :-)

icedexta

12.02.2013 kl.19:02

Karoline R. Sveen: Ja, det kan fort være Kong Angst som gir meg de fæle drømmene.

Det er bra du tror du vet hva flyktedrømmene dine muligens betyr. Det er så godt når en kan forstå hvorfor det er som det er! Drømmetyding er vanskelige greier. Og drømmedagbøkene mine har hjulpet meg mye :)

icedexta

12.02.2013 kl.19:04

Catzy Munster: Ååh, sånn har jeg og opplevd det! Har perioder i allefall der jeg dør hele tiden, på alle slags merkelige måter.
Falsk oppvåkning har jeg veldig ofte. Skikkelig irriterende!!

icedexta

12.02.2013 kl.19:04

Live: Takk for tips! :)

Meru

12.02.2013 kl.19:57

Du trenger ikke være gal for å ha rare drømmer:P Jeg drømmer helt ville ting hele tiden. Jeg har blitt vant til det, og nå går det bra innimellom også^^ Kanskje du kan lære deg å styre drømmene dine litt? :) Noen ganger kan jeg oppdage i drømmen at jeg har drømt det før, og da kan det skje rare ting:P Det er i hvertfall noen som kan styre drømmene sine mye bedre enn det jeg får til:)

icedexta

15.02.2013 kl.20:04

WhenDarknessFalls: Ja, det er ofte sånn at en drømmer om det en frykter mest. Jeg er redd gjenferd, og drømmer ofte om det. Det må jo manifestere seg i noe som ligger inni oss og vil ut tenker jeg.

icedexta

15.02.2013 kl.20:06

Mira: Det er helt korrekt :)

icedexta

15.02.2013 kl.20:06

Sigrid: Ja, sånt har jeg og merket. I vonde perioder med mange tanker og spørsmål så dukker marerittene opp oftere og er oftere mer intense!

icedexta

15.02.2013 kl.20:07

Meru: Ja, jeg kan oppdage at Hei... Dette er jo en drøm! Men jeg får ikke gjort noe, for jeg våkner med en gang jeg innser det :)

Skriv en ny kommentar

icedexta

icedexta

26, Steinkjer

Jeg lever og ånder for kunst og musikk. Utdanning i klassisk figurativ kunst. Tattoo-lærling. Spiller hovedsaklig klassisk piano, prøver å lære meg gitar. Elsker det alternative og menneskesinnet. Startet blogg fordi jeg liker å skrive, enkelt og greit.

Norske blogger bloglovin PSDDude Photoshop Tutorials

Kategorier

Arkiv

hits